Robbedoezen

€ 14,95

Robbedoezen

€ 14,95
Actuele voorraad: 4

Gerjanne van Lagen: Robbedoezen

Opvoedideeën van pedagoog J. Waterink voor ouders van nu

'Er is niets aan de hand met een jongen die alles laat slingeren, rommel maakt, de boel op stelten zet, te laat komt, of met ongewassen handen aan tafel verschijnt. Dit zijn alle kenmerken van een gezonde, echte, fijne Hollandse jongen, ofwel: een heerlijke robbedoes!'

Hoe ga je verstandig om met een driftige peuter?
Wat is een goede seksuele opvoeding?
En met welk doel voor ogen voed ik mijn kinderen eigenlijk op?
Als ouder heb je te maken met tal van opvoeddilemma's en soms vraag je jezelf af: doe ik het wel goed?
Gerjanne van Lagen ontdekte in een doos oude tijdschriften de opvoedadviezen van J. Waterink. In het destijds veelgelezen tijdschrift Moeder beantwoordde de pedagoog jarenlang vragen van moeders. Het verraste haar dat deze adviezen van bijna honderd jaar oud zó verfrissend waren: een verademing om te lezen. 
'De woorden van Waterink waren als zalf voor mijn opvoedhart, omdat ze recht deden aan die blubber rond mijn sloffen en mij een soort diep inzicht verschaften dat mij vrijwel onmiddelijk als wijze waarheid overspoelde.'

Gerjanne verzamelde in dit boek een veertigtal waardevolle opvoedingsadviezen en licht deze selectie per onderwerp persoonlijk toe, vanuit de wens om hiermee veel ouders van nu van dienst te zijn.

Gerjanne van Lagen is getrouwd en moeder van vijf kinderen. Van haar hand verschenen onder andere Geluksdag en Gezinsstilleven, boeken met mijmeringen over het moederschap.

Lees verder
Productcode: 9789402910162
Aantal blz.: 192
Gewicht: 280
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 4