Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Gezelle Meerburg, Erve der heiligen.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,90

Ds. G.F. Gezelle Meerburg: De erve der heiligen

Ds. George Frans Gezelle Meerburg (1806-1855) wordt wel een van de vaders van de afscheiding genoemd. Hij is vanaf 1833 tot aan zijn sterven in 1855 predikant geweest te Almkerk. In 1835 scheidde ds. Gezelle Meerburg zich af van het Hervormd Kerkgenootschap en was vanaf die dag predikant van de Christelijke Afgescheidene Gemeente in Almkerk. Na zijn afzetting preekte hij vaak in de open lucht. In 1839 vroeg de gemeente van Almkerk 'vrijheid' aan bij de overheid om een nieuw kerkgenootschap, de Christelijke Gereformeerde Gemeente, los van de Staatskerk, op te richten, die in Februari 1840 werd verkregen. Ondanks alle strijd bleef ds. Gezelle Meerburg het Evangelie verkondigen, en mogen wij met dit boek nog een kostbare nagelaten 'erfenis der heiligen' ontvangen.

In dit boek is een korte levensbeschrijving van ds. G.F. Gezelle Meerburg opgenomen in vijf preken, waaronder een predicatie voor Pasen en een rouwpredicatie.

  1. Het ogenblikkelijk gevaar waarin de onbekeerde en zichzelf verleidende zondaar zich bevindt: Jesaja 28 vers 15-18
  2. Des Heeren bestendige zorg over Zijn vokl in onbekende, duistere en moeilijke wegen: Jesaja 42 vers 16
  3. De arglistigheid van het menselijk hart: Jeremia 17 vers 9
  4. De klagende Messias aan het kruis, van Zijn Vader verlaten en door duisternis omgeven, als een Licht en Borg voor Zijn gelovig volk: Matthéüs 27 vers 45-47
  5. Over de zalige heerlijkheid die de gelovigen na een moeitevol leven, met verdrukking op deze wereld, in de hemel genieten: Openbaring 7 vers 13-17
238