Oud- en nieuwjaar met rouwpreek

€ 12,50

Oud- en nieuwjaar met rouwpreek

€ 12,50
Actuele voorraad: 1

Ds. E. Venema: Oud- en nieuwjaar 

Extra: rouwpreek

Kanselserie: deel 14

Preek 1: Het boek der herinnering (Genesis 31 vers 13a)

Jakob was bemoedigd bij Bethel. Daar lag hij onder een open hemel, onderaan een ladder die lager stond dan hijzelf lag. Bediend door de engelen en vertroost door God. Maar daarmee was zijn schuld niet vereffend. Bij Pniël kwam het tot een nieuwe Godsontmoeting. Hij moest door recht verlost worden. Zo kunnen we met een openstaande schuld het nieuwe jaar ingaan. Dat we in de zoenverdienste van Christus begrepen mogen zijn in het nieuwe jaar.

2. De veiligste weg in het nieuwe jaar (Matthéüs 16 vers 24)

Ook in het nieuwe jaar willen we onze weg zelf bepalen. Maar alleen de Heere weet wat goed voor ons is. Het is niet genoeg om alleen de wereld te verloochenen. We moeten onszelf leren verloochenen Petrus liep zijn Meester ook voor de voeten. Maar hij moest leren dat de weg van Gods volk een weg van kruisdragen is, achter Jezus aan. Zonder lijden geen heerlijkheid.

3. Een rouwbrief (2 Koningen 1 vers 16)

Koning Ahazia viel door de tralies van het dak in de kamer daaronder. Hij ging te rade bij Baäl-Zebub, de god van Ekron, om te weten te komen of hij daarvan genezen zou. Maar de Heere kwam hem tegen in de persoon van de profeet Elía, die hem een rouwbrief bezorgde Ook wij worden nog gewaarschuwd dat we bereid moeten zijn om God te ontmoeten.

Lees verder
Uitgever: De Ramshoorn
Productcode: 9789461152336
Aantal blz.: 47
Staat: Nieuw
Gewicht: 112
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1