Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Venema, Ruth, geleid uit Moab.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Ds. E. Venema: Ruth, geleid uit Moab

Themapreken: Bijbelboek Ruth

In het Bijbelboek Ruth wordt ons Gods leiding in het leven van een Moabitische weduwe getekend.
Toen Naomi uit Moab vertrok, ging Ruth met haar schoonmoeder mee naar Bethlehem. In tegenstelling tot haar schoonzus Orpa, die wenend terugkeerde naar haar land. Op de grens deed Ruth die bekende en onberouwelijke keus en gaf zij zich over aan de God van Israël.
In Bethlehem aangekomen wachtte haar een arm, kruipend en biddend leven. Eerst moest ze leven van de aren van Boaz. Maar toen de oogst voorbij was, werd Boaz haar losser.

Dominee Venema wijst in deze geschiedenis voortdurend op het machtige en noodzakelijke werk Gods aan de ziel. Steeds weer wijst hij erop dat het recht zijn loop moet hebben. Sion zal immers door recht verlost worden. In de meerdere Boaza is de losprijs volkomen betaald en zo schenkt Hij volkomen geluk. Uit vrije genade alleen.

Andere delen uit de serie 'Preken rond een thema': Boetepreken, Avondmaalspreken, Bevrijdingspreken, Weespreken, Een Woord ter rechter tijd, Belijdenis doen maar hoe?, Den loop beëindigd, Verheft den banier dl 1&2, Van lijden tot heerlijkheid, Zie een zaaier ging uit e.a. gelijkenissen, De Ziekentrooster, Dit is Gods vinger, Hoe groot is Uw goedgunstigheid, Wie is Deze?

238