De schippers van de kameleon

Door: Roos, H. de
€ 5,50

De schippers van de kameleon

Door: Roos, H. de
€ 5,50
Actuele voorraad: 3

H. de Roos: De schippers van de Kameleon

Filmeditie,
Foto's uit de film
CD met filmmuziek
Biografie H. de Roos
Schippers van de Kameleon
Interview met de Kameleon tweeling
Lexicon van alle uitgaves en personen.

Hielke en Sietse zijn de tweeling van smid Klinkhamer. Hun dorp Lenten ligt aan een groot meer en de jongens kijken vaak verlangend naar alle mooie boten die er varen. Maar ja, een eigen boot zit er niet in. Op een dag begeeft de opduwboot van een duwkonvooi het pal achter de smederij. Het bootje is zo oud, dat de eigenaar er meteen vanaf wil. Nu hebben de jongens opeens een boot!

Niet lang daarna rijdt de dokter tijdens een windhoos met zijn auto de sloot in. Dankzij Sietse wordt de dokter van verdrinking gered. Als beloning krijgt de tweeling het autowrak. De jongens slopen de motoer eruit en ze monteren hem in hun boot. Hielke en Sietse hebben nu een boot mét een motor. Maar wat voor naam moet dat ding nu krijgen...

Meer dan vijftig jaar na de eerste druk is dit eerste deel van de Kameleonserie, geschreven door Hotze de Roos, verfilmd onder dezelfde titel. Deze speciale filmeditie bestaat uit het boek 'De schippers van de Kameleon'   het bijgewerkte lexicon van alle personages uit de Kameleonboeken, filmfoto's, een interview met de tweeling en een cd met muziek uit de film.

Lees verder
Uitgever: Kluitman
Productcode: BKKAME00286
Aantal blz.: 114
Staat: Tweedehands
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 3