OP 23 FEBRUARI IS ONZE NIEUWE WEBWINKEL GEOPEND!!
WAS U AL KLANT? GRAAG EERST EEN NIEUW WACHTWOORD VIA: WIJZIG MIJN ACOUNT EN OP
'WACHTWOORD VERGETEN' KLIKKEN

BEKENDE FUNCTIES KOMEN BINNENKORT TERUG, HIER WORDT AAN GEWERKT!

X

Wereld in wanorde

€ 14,50
€ 24,95

Wereld in wanorde

€ 14,50
€ 24,95
Actuele voorraad: 1
Craig Harline: Wereld in wanorde

Maarten Luther en de geboorte van Reformatie 

In Wereld in wanorde maken we kennis met Maarten Luther tijdens de cruciale eerste jaren van diens kruistocht tegen Rome. Craig Harline toont ons Luther als een briljant, maar ook grillig en zelfingenomen monnik,
eindeloos tobbend onver zijn zielenheil en de verderfelijkheden van zijn tijd. We volgen hoe Luthers opvattingen hem in conflict brengen met geleerden, priesters, bisschoppen, vorsten en uiteindelijk de paus. En hoe dit conflict uitmondt in een van de belangrijkste keerpunten in de wereldgeschiedenis: de Reformatie.
Craig Harline beschrijft niet alleen de religieuze discussies, maar ook het politieke gekonkel en de vele bondgenootschappen die zich rondom en tegen Luther vormden. Door uit te gaan van het moment waarop Luther handelde in plaats van de betekenis die zijn daden achteraf bleken te hebben, krijgt Luthers optreden zijn oorspronkelijke gewicht terug. Wereld in wanorde brengt ons zo dicht bij zijn dramatische leven, dat je voelt hoe onzeker de afloop ook voor Luther zelf lange tijd moet zijn geweest.

Lees verder
Uitgever: Vantilt, Uitgeverij
Productcode: 9789460043413
Aantal blz.: 334
Uitvoering: paperback
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1