Abraham hellenbroek als prediker

Door: Brons, H.
€ 29,95

Abraham hellenbroek als prediker

Door: Brons, H.
€ 29,95
Actuele voorraad: 1

H. Brons: Abraham Hellenbroek als prediker

Een homiletische analyse

Abraham Hellenbroek (1658-1731) geldt als een spraakmakende prediker binnen de Nederlandse klassiek-gereformeerde traditie. Zijn naam is in bevindelijke-gereformeerde kringen bekend van zijn catechisatiemethode. Dat boekje is tientallen keren herdrukt en in delen van de kerk nog steeds in gebruik. Daardoor kon het mede vorm geven aan de theologische opvattingen van vele generaties.

De waardering voor Hellenbroek is er al tijdens zijn leven. De hoogleraren Melchior Leydekker en Johannes à Marck scharen hem onder de 'meest wijze, nette, beschaafde en godvruchtige predikers van zijn eeuw'. Hellenbroeks werken blijven na zijn dood in hoog aanzien en zijn invloed reikte tot in Noord-Amerika. Wat maakt deze prediker zo bijzonder dat zijn werk blijvende aandacht krijgt?

Deze studie richt zich op het karakteristieke van de prediking van Hellenbroek. Als lens voor het onderzoek zijn de Heidelbergse methode, het lesmateriaal van zijn leermeesters en de door hem ontwikkelde catechisatiemethode gebruikt. Het slothoofdstuk gaat in op de betekenis van Hellenbroek voor de hedendaagse gereformeerde prediking.

Lees verder
Uitgever: Labarum Academic
Productcode: 9789087189457
Aantal blz.: 427
Staat: Nieuw
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1