De gave Gods

€ 13,90

De gave Gods

€ 13,90
Actuele voorraad: 3

Ds. A. Verschuure: De gave Gods

Vier preken over de wedergeboorte, de toeleidende weg, de openbaring van de Middelaar en het ontvangen van nadere weldaden.

 1. De wedergeboorte
  Johannes 3:7 - Gijlieden moet wederom geboren worden.
 2. De Samaritaanse vrouw (1)
  Johannes 4:4 - En Hij moest door Samaria gaan.
 3. De Samaritaanse vrouw (2)
  Johannes 4:26 - Jezus zeide tot haar: Ik ben het, Die met u spreek.
 4. Christus, de Deur der schapen
  Johannes 10:9 - Ik ben de Deur; indien iemand door Mij ingaat, die zal behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan, en weide vinden.

De Heere Jezus zegt tegen Nicodémus: ‘Gijlieden moet wederom geboren worden’ (Joh. 3). Deze woorden wijzen op de noodzaak van dit Godswonder en het werk van de Heilige Geest.

Uit de geschiedenis van de Samaritaanse vrouw (Joh. 4) blijkt enerzijds hoe de zondaar wordt verbroken en verbrijzeld door Gods goedertierenheid en barmhartigheid. Anderzijds hoe Gods recht en heiligheid de zondaar doen beven en hem schuldig stellen. Zo ontvangt een verloren zondaar de zaligheid als de Heere persoonlijk gaat spreken, en Zich in de weg van het wonder en het recht bekendmaakt en zegt: ‘Ik ben het, Die met u spreek.’

De gelijkenis van Christus als de Deur der schapen (Joh. 10) geeft onderwijs in de noodzaak van het ingaan door de Deur. Maar spreekt ook van een ‘thuiskomen’, van een door Christus gelegd te worden aan het kloppende liefdeshart des Vaders.

Ds. A. Verschuure (1970) is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Genemuiden. Eerder diende hij de gemeente van Krabbendijke, Scherpenzeel en Capelle aan den IJssel-Middelwatering.

Lees verder
Uitgever: Gebr. Koster
Productcode: 9789463702775
Aantal blz.: 113
Staat: Nieuw
Gewicht: 260
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 3