Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Belzen, Preken is een liefde dienst.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 19,95

Adriaan van Belzen: Preken is een liefdedienst

Een kijkje in de 'keuken' van de predikant

Hoe komt een dominee aan de tekst voor een preek? Wat gaat er allemaal vooraf aan het moment dat de preek op de kansel wordt uitgesproken? En wat is de diepste motivatie om het Woord te verkondigen? 
In dit boek vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over o.a. de weg naar het predikambt, de voorbereiding op de preek, het toeleven naar de zondag en vele andere aspecten rondom de prediking, zoals: de verhouding exegese bevinding, de 'tale Kanaäns, geestelijke ervaringen van de prediker, exegese en de psychologische effecten van een preek. Eén en ander biedt de lezer een blik in het leven van een predikant, met name ten aanzien van de Woord-verkondiging.

De predikanten die aan het woord komen, zijn: J.Belder (PKN), C.P. de Boer (CGK), J.Bos (CGK), N.A. Donselaar (HHK), M. Goudriaan (PKN), L.Hak (PKN), J.M.D.de Heer (GG), A.T. Huijser (GG), J.Joppe (HHK), G.Kater (HHK), A.Kort (OGG), W.Pieters (HHK), J. Schipper (GG), J.N. Zuijderduijn (PKN) en A. van der Zwan (CGK).

238