Eiberslust (wit)

€ 6,00

Eiberslust (wit)

€ 6,00
Actuele voorraad: 1

W. Schippers: Eiberslust

Overwin het kwade door het goede

Idze Jorringa heeft een gelukkige jeugd op Eiberslust. Zijn vader leert hem het boerenvak en zijn moeder is een Godvrezende, liefhebbende vrouw. Zijn buurmeisje Margreet Trommers heeft hij lief.
Haar broer, Freek Trommers, echter belaagt Idze voortdurend. Het komt zelfs zo ver dat Freek door een zweepslag het paard, dat zijn vader ment, op hol laat staan. Dit heeft de dood van de ouders van Idze tot gevolg.
Zijn belofte aan zijn stervende moeder om geen wraak te oefenen tegenover de moorddadige daad van Freek houdt hij gestand en in armoede vertrekt hij naar Amerika.

Het kost Idze daar veel moeite om een nieuwe bestaan op te bouwen. Toch lukt het hem veel inkomsten te verwerven dankzij een farmer die hem de leiding op zijn boerderij geeft.

Het contact met deze Amerikaanse boer doet hem alle wraakgedachten verliezen. Ook wordt het heimwee naar zijn vaderland en naar Margreet steeds sterker. Idze keert terug naar Eiberslust, maar wat zal hij doen als Margreet intussen in het huwelijk is getreden?

Lees verder
Uitgever: De Ramshoorn
Productcode: BKWSCHIP00150
Aantal blz.: 200
Staat: Tweedehands
Gewicht: 525
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1